FOSBAC PLUS T

antibiotic cu spectru larg

-pulbere hidrosolubilă-

Compoziţie / 100 g :

Fosfomicină calcică………………20%

Tartrat de tilozină ……………. 5%

Fructoză 1,6 difosfat ….……..18%

Fosfat de sodiu ………………15%

Sulfat de magneziu ………… 10%

Clorură de sodiu q.s. …..…… 100%.

Substanţe active:

Fosfomicina este un acid cu moleculă mică conţinând în structura sa doar două lanţuri de atomi de carbon, ce formează cu uşurinţă o sare de sodiu care este utilizată pentru administrări injectabile, iar cu calciul rezultă o sare solubilă care se utilizează în exclusivitate pentru administrări orale.

Tilozina, fiind un macrolid acţionează ca bacteriostatic sau bactericid în funcţie de doză, având o remarcabilă eficacitate asupra micoplasmelor.

Fructoza 1,6 difosfat este un factor cheie  în farmacocinetica produsului pentru că bacteria retine din mediu odată cu fructoza şi mari cantităţi de fosfomicină şi tilozină printr-un transport activ datorită faptului că cele două antibiotice sunt legate de fructoză. Prin acest mecanism unic produsul actionează pe principiul ”calului Troian”.

Spectru de acţiune:

Fosbac plus T este activ faţă de bacterii Gram pozitive, Gram negative şi micoplasme,  inclusiv faţă de unele specii bacteriene rezistente la alte antibiotice. FOSBAC PLUS T se utilizează la păsări (găini, broileri, efective de reproducţie, curci, raţe, gâşte, fazani, prepeliţe, porumbei etc.) şi mamifere (porcine, rumegătoare) în tratamentul micoplasmozei (B.R.C., pneumonia enzootică aporcului), colibacilozei, salmonelozei, corizei, tifozei, holerei, listeriozei, stafilocociei, streptocociei, pseudomonozei precum şi în tratamentul altor boli determinate de agenţi sensibili la fosfomicină şi/sau tilozină.

Doze:

Doza eficace este de 40 mg fosfomicină /kg greutate vie echivalentul a 160 mg Fosbac Plus T/kg greutate vie timp de 3 – 5 zile consecutiv.

Administrare:

În apă atît curativ cît si preventiv doza este de160 mg Fosbac Plus T/kg greutate vie timp de 3 – 5 zile consecutiv. Fiind netoxic, doza totală zilnică poate fi administrată în apa de băut în primele 6-8 ore ale fiecărei zile de tratament, urmând ca în restul zilei să se administreze apă nemedicamentată. Se poate administra şi în furaj doza preventivă fiind de 500g Fosbac Plus T/tonă, iar cea curativă este de 800-1300g Fosbac Plus T/tonă timp de 7zile. Cantitatea recomandată se amestecă initial în 10-20 kg de furaj/apă apoi se inglobează in restul de furaj/apă.

La porumbei se administrează 1g Fosbac Plus T / 6,25 kg greutate vie, adică 1g Fosbac Plus T / 15 porumbei de 400g / zi, 3-5 zile (sau 2g / 1,5 litri apă (30 porumbei) / zi, 3-5 zile) sau doza marită (200 mg) astfel: 1g Fosbac Plus T / 10 porumbei / zi, 5-7 zile (sau 2g / 1 litru apă (20 porumbei), 5-7 zile).

Timp de așteptare:

găini ouătoare –  21 zile de la ultima administrare.

broileri – 3 zile de la ultima administrare.

Conditii de pastrare: la temperaturi cuprinse intre 10-350C

Valabilitate: 24 luni de la data fabricatiei

Mod de prezentare: plicuri de 160g, găleţi 4 kg (25 plicuri/galeata)

PRODUCĂTOR: BEDSON SA. ARGENTINA

IMPORTATOR SI DISTRIBUITOR:

SC VETOREX SRL

Str. Răsăritului, nr 64C, Buftea, Jud. Ilfov, România

Mobil: 0744.631.428, 0742.380.436

e-mail: vetorex@yahoo.com, office@vetorex.ro

www.vetorex.to

BEDGEN 40 SFA CONCENTRAT

Antitoxic, hepatoprotector şi promotor

de crestere natural

-Uz veterinar-

Compoziţie / 100 ml

Extract de Cynara Scolymus……………………..45 g

Choline chloride 70% ……………………………31,5 g

Sorbat de Potasiu …………………………………..0,2 g

Acid Ortofosforic……………………. ……q.s. pH 5.8

Propilenglicol, Apa…………………………q.s. 100 ml

 

Acţiune farmacoterapeutică

Bedgen 40 SFA concentrat este un protector hepatic, accelerând procesele de dezintoxicare ale   organismului. Datorită compoziţiei sale are un efect protector şi regenerator al ficatului. Deţine proprietăţi coleretice şi lipotrope, stimulând secreţia biliară, ajutând la mobilizarea grăsimilor şi la o digestibilitate ridicată a furajului. Îmbunătăţeşte funcţiile hepatice, creşte metabolismul prin mărirea secreţiei biliare fapt ce duce la obţinerea unei asimilări maxime a hranei. Contribuie la revitalizarea funcţiilor hepatice, reduce stările de stress.

INDICAŢII

BEDGEN 40 SFA CONCENTRAT se recomandă la păsări (găini, broileri, efective de reproducţie, curci, raţe, gâşte, fazani,prepeliţe, etc.) şi mamifere (porcine, rumegătoare), în tratamentul sindromului ficatului gras la păsări, precum şi în intoxicaţiile de orice natură inclusiv cele cauzate de micotoxine şi aflatoxine. Se recomandă de asemenea ca adjuvant în toate disfuncţiile hepatice, colibaciloză, boala Gumboro, holera aviară, tifoza pasărilor.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

BEDGEN 40 SFA CONCENTRAT se administrează în apa de băut sau furaj în următoarele doze:

 • găini ouătoare şi pui broiler – 10 – 50 ml / 100 litri de apă sau 100 kg furaj
 • găini reproducţie – 10 – 50 ml / 100 litri apă sau 100 kg furaj
 • alte specii – 10 – 50 ml / 100 litri apă sau 100 kg furaj.

Tratamentul se aplică timp de  2-5 zile.

Contraindicaţii: nu sunt.

Precauţii: a se agita înainte de utilizare. Se vor utiliza numai soluţii proaspăt preparate, in maxim 24 h. A  nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Timp de aşteptare: nu este cazul

Condiţii de păstrare: loc întunecos şi răcoros, la temperatura camerei.

Valabilitate: 24 luni de la data fabricaţiei.

Prezentare: 100 ml, 1 L.

Producător: BEDSON S.A. ARGENTINA

Importator şi distribuitor: SC VETOREX SRL

Bedgen 40 AS CONCENTRAT

Antitoxic, hepatoprotector şi promotor de crestere natural

PREMIX

-Uz veterinar-

Compoziție  / 100 g:

Extract de anghinare (Cynara scolymus) 8g

Clorura de colină 28 g

Excipient q.s 100 g

 • fosfat disodic anhidru
 • siliciu coloidal 
 • carbonat de calciu

BEDGEN 40TM AS CONCENTRAT este un premix detoxifiant, hepatoprotector și  potențiator nutrițional eficient , dezvoltat de Bedson.

BEDGEN 40TM AS CONCENTRAT este un compus ce care modulează activitatea ficatului, îmbunătățindu-i abilitatea de detoxifiere,  producția de bilă și metabolizarea nutrienților, permițând animalelor să-si exprime adevăratul potențial productiv.

Extractul de Cynara este un extract natural obtinut din frunzele plantei Cynara scolymus (Anghinare). Printre multe alte componente, Cynarina este cea mai importanta substanta chimica activa biologic. Celelalte substante active includ: flavonoide, polifenoli și acizi caffeoilquinici. Clorura de colină este o provitamină care contribuie la formula  produsului BEDGEN 40TM AS CONCENTRAT ca grup donor amino pentru detoxificare în conjugarea hepatica (faza 2), grup donor metil pentru protejarea membranei citoplasmatice a ficatului și protector hepatic în degenerarea lipidelor. De asemenea, interacționează cu luteina în mobilizarea grăsimilor.

Proprietățile extractului de Cynara

 • Detoxifiere – îmbunătățește activarea și fazele conjugării hepatice, facilitând eliminarea toxinelor din organism.
 • Hepatoprotecție – ajută la regenerarea membranei hepatocitelor și contribuie la mobilizarea lipidelor depozitate în interiorul celulei hepatice
 • Productia de bilă – mărește producția și eliberarea de bilă, îmbunătățind emulsifierea lipidelor și a vitaminelor liposolubile.
 •  Imunomodulare – îmbunătățește raspunsul imun reducând mortalitatea și morbiditatea cauzată de procesele infecțioase.

INDICAȚII

BEDGEN 40TM AS CONCENTRAT este indicat a se folosi pentru îmbunătățirea productivitătii animalelor în condițiile dificile cauzate de toxine ( în special acele toxine produse de fungii ) disfuncții metabolice, digestibilitate defectuoasă, condiții de mediu nefavorabile și situații de stres social și infecțios.

DOZA ȘI MOD DE ADMINISTRARE:  în amestec cu furajul

Specii țintă: toate speciile de animale

Doza recomandata: 150 g / tona de furaj

Contraindicaţii: nu sunt.

Timp de aşteptare: nu este cazul

Condiţii de păstrare: loc întunecos şi răcoros, la temperatura camerei.

Valabilitate: 24 luni de la data fabricaţiei.

Prezentare: sac 25 kg

Producător: BEDSON S.A. ARGENTINA (SPANIA)

Importator şi distribuitor: SC VETOREX SRL

BEDSON EX

-SUPLIMENT FURAJER CU PROPRIETAȚI ANXIOLITICE-

Bedson EX este un produs nou, inovativ, un supliment furajer natural obtinut dintr-un amestec de extracte din plante cu proprietati antistress (anxiolitice)

Compozitie

Extract de valeriana (Valeriana officinalis)

Extract de fructul pasiunii (Passiflora edulis)

ACȚIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ

BEDSON EX  este un supliment furajer natural obținut dintr-un amestec  standardizat de extracte din plante cu proprietăți antistress. Ingredientele active din  compoziție inhibă transmiterea semnalelor anxietății de la nivelul receptorilor α-GABA. Această acțiune blochează transmiterea semnalelor nervoase, prevenind în acest mod recepționarea de către hipotalamus a semnalelor stressului și consecutiv  activarea glandei pituitare prin eliberarea de ACTH, având urmare sinteza de corticosteroizi în glandele suprarenale care va produce un dezechilibru în metabolismul animalelor

Indicații

 • Efect antistress natural
 • Reduce anxietatea și consecințele negative ale acesteia asupra sănătății animalelor.
 • Controlează ierarhizarea și agresivitatea.
 • Reduce costurile metabolice ale stress-ului.

MOD DE ADMINISTRARE

Administare în furaj.

Doza recomandată

1-2kg / tona de furaj sau la discreția nutriționistului care se ocupă de formula de furajare.

Mod de ambalare – Sac de 25 kg

Contraindicaţii: nu sunt.

Timp de aşteptare: nu este cazul

Condiţii de păstrare: loc întunecos şi răcoros, la temperatura camerei.

Valabilitate: 24 luni de la data fabricaţiei.

Producător: BEDSON S.A. ARGENTINA (SPANIA)

Importator şi distribuitor: SC VETOREX SRL

BEDSON CL

-SUPLIMENT FURAJER CU PROPRIETĂȚI ANTIINFLAMATOARE-

Bedson CL este un produs nou, inovativ, un supliment furajer natural obținut dintr-un amestec de extracte din plante cu proprietăți antiinflamatoare.

Compoziție

Extract de mușețel german (Matricaria recutita)

Extract de portocală amară (Citrus aurantium)

Efect antiinflamator natural

 • Reduce sinteza de IL-1, IL-6 si TNF de catre macrofage
 • Inhibă selectiv ciclo-oxigenaza 2 (COX2)
 • Reduce productia de proteine de fază acută (APP)
 • Reduce ROS, NOS și radicalii liberi

ACȚIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ

BEDSON CL  este un supliment furajer natural obținut dintr-un amestec  standardizat de extracte din plante cu proprietăți antiinflamatoare. Ingredientele active din  compoziție modifică activarea macrofagelor, sinteza și eliberarea de citokine, reducând costurile metabolice ale răspunsului inflamator și consecutiv nevoia de sinteză a proteinelor de fază acută. Principii activi sunt inhibitori naturali ai ciclo-oxigenazei 2 (COX2) și antioxidanți puternici care protejează țesuturile de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Indicații

Bedson CL  este indicat a se folosi pentru a reduce inflamația din cadrul diferitelor infecții indiferent de agentul cauzal sau dacă infecția este acută sau cronică. Este recomandat a se administra Bedson CL împreuna cu alte tratamente etiologice. Absența efectelor secundare permite folosirea produsului în programele profilactice care se pot extinde câteva săptămâni.

MOD DE ADMINISTRARE

Administrare în furaj.

Doza recomandată

1-2kg / tona de furaj sau la discreția nutriționistului care se ocupă de formula de furajare.

Mod de ambalare – Sac de 25 kg

Contraindicaţii: nu sunt.

Timp de aşteptare: nu este cazul

Condiţii de păstrare: loc întunecos şi răcoros, la temperatura camerei.

Valabilitate: 24 luni de la data fabricaţiei.

Producător: BEDSON S.A. ARGENTINA (SPANIA)

Importator şi distribuitor: SC VETOREX SRL